6 december 2013

Gelezen: Vijftig tinten grijs trilogie (deel 1, 2 & 3)

Ik heb mezelf een tijdje geleden voorgenomen om meer te lezen. Ik ben heel ambitieus van start gegaan; 50 boeken in (ongeveer) 2,5 jaar! In deze serie neem ik jullie een mee in mijn laatst gelezen boek. Kijk gauw verder voor mijn mening over de vijftig tinten grijs trilogie. 


                            


Waarom dit boek? Ik wilde eerst niet beginnen met dit cliché. Iedereen, elke (huis)vrouw las het. Mét rode oortjes, zo scheen het. Toen ik het bij mijn oma zag liggen was ik dus ook wel eventjes in een lichte schok ;). Maar ik vergat het boek weer, dacht er niet meer aan. 

Een paar maanden later was ik op verjaardag bij mijn oom en tante. Ik was moe, zat van alle wespen die mijn dubbelfriss opdronken en besloot even binnen te gaan zitten op de bank. Eenmaal daar zag ik dat het boek 'Vijftig tinten Grijs' naast me lag. Ik besloot toch maar te lezen, wat had ik te verliezen? 

Ik begon totaal random op de bladzijde waar mijn tante was gebleven. En las. En las. En las. Tot mijn moeder een uur later kwam kijken hoe het met me ging was ik zó meegesleurd door het verhaal dat ik niet meer wilde stoppen met lezen. Ik móést weten hoe dit af liep. Deel 1 mocht geleend worden, verdween mee naar huis en was twee dagen later uit. Ik ben gelijk naar de winkel gerend en kocht een nieuwe deel 1, 2 en 3. Ik vind het fijn als ik boeken ook zelf heb :). 

Waar gaat het boek in het kort over? Het is niet zoals de meeste mensen denken en beweren alleen maar seks, seks, porno, sm, en nog meer seks. Natuurlijk, het is de rode draad van het boek, maar er zit wel degelijk een verhaal in. Het boek vertelt het verhaal over de jonge, verlegen, beetje onhandige Anastasia en Christian, de schatrijke, controlfreak die ongelofelijk veel macht heeft omdat hij de baas is van een groot bedrijf.

Ze komen elkaar tegen wanneer Ana meneer Grey interviewt voor een studentenkrant, omdat haar huisgenootje onverhoopt ziek is geworden. Ze zien elkaar, en ondanks dat ze het zelf nog niet doorhebben is dit het begin van een heftige verliefdheid. 

Christian trekt Ana mee in zijn mooie, maar ook erg bizarre en soms eenzame wereld. Uiteindelijk, na een lange, onstuimige weg waarin Ana's grootste nachtmerries werkelijkheid worden komt het toch nog goed met ze! Een happy ending, gelukkig :) 

viviendo un poco en islas de letras

Kwam ik er makkelijk doorheen? Ja. Vooral deel 1 en deel 2 had ik binnen een mum van tijd uit. Zeker voor mijn doen. Echt heel fijn om zo in een boek te zitten. Met deel 3 had ik iets meer moeite, het boek heeft ook een hele tijd op mijn nachtkastje gelegen met de bladwijzer op de helft van het boek. Toen ik eenmaal de draad weer oppakte en even doorlas bij het saaie stukje zat ik er zo weer in. 

Wat vond ik er van? Erg mooi. Vooral in deel 1 zat ik soms met tranen in mijn ogen. Hoe ze hem adoreerde, hij haar door het leven heen leidde, de manieren van liefhebben, ja. Mooi. Toch was dit vooral deel 1 wat mij echt geboeid hield. In deel 2 en 3 merk je toch dat er veel herhaling is, wat ik best jammer vindt. Misschien was een derde deel ietwat overbodig geweest. 

En ik moet toegeven, ook ik zat bij sommige stukjes met rode oortjes te lezen. ;)(Geblinddoekt, muziek die je in trance brengt, en je volledig overgeven aan wat je ongelofelijk sexy man met je gaat doen. yes, please!;))

Raad ik het aan? Ja, toch wel. Alleen niet aan iedereen. Ik denk dat mensen die niet tegen hier en daar wat stout taalgebruik kunnen het niet echt leuk vinden.
Ook moet je het verhaal wat 'achter' de seks zit interessant vinden, en kunnen zien. Het gaat in dit geval niet alleen om lust, maar ook om een soort 'therapie', 'stoom afblazen'. 
Ook is het een fijn boek om niet bij na te hoeven denken maar gewoon lekker te lezen :).

Maar goed, ik zou zeggen lees het zelf maar!! Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden/vonden! :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten