29 juni 2014

Alleen op pad.. hoe denk jij hierover?

Zoals de titel al aangeeft ga ik zo nu en dan alleen erop uit. Soms omdat er niemand mee kan, of gewoon omdat ik even snel weg wil of helemaal geen zin heb in mensen om me heen. Ik vind het echt heel gezellig en leuk om met een vriendin ergens wat te gaan drinken of een weekendje of week weg te gaan, maar kan me ook prima alleen vermaken..

Untitled

Om een voorbeeld te geven; ik zit regelmatig alleen bij La Place. Ik, mijn (leen)tijdschrift en mijn broodje. Heerlijk. Beetje mensen kijken, wat wegdromen, gratis tijdschrift lezen en na een uurtje weer verder. Of bijvoorbeeld een middagje naar Groningen, geen probleem! Zolang ik me kan bezighouden met mensen kijken, shoppen, lekker eten (;)) of muziek luisteren houdt ik het wel een middagje met mezelf uit! 

Om me heen merk ik dat mensen vaak op twee manieren naar me kijken;

1) De ''Goh, dat arme kind helemaal alleen.. Wat zielig!''

2) ''Jeetje, wat stoer dat je in je eentje in een lunchtentje gaat zitten, wauw!''

De reden van het schrijven van dit artikel is omdat ik een beetje wil polsen hoe jullie hier nou over denken. Ik heb het idee dat het in grote(re) steden veelal goed ingeburgerd is, omdat daar natuurlijk ook veel √©√©npersoons-huishoudens zijn. Daar zie je in de supermarkt overal 1-persoonsporties van eten en wordt je niet snel raar aangekeken. Het is ook heel fijn om dingen alleen te doen; jij beslist wat je doet, wanneer je het doet, en hoe je het doet. Op deze manier ben je ook vrij om nieuwe contacten op te doen, juist omdat je sneller mensen aanspreekt! 

In kleinere steden (Assen bijvoorbeeld) is het naar mijn idee nog niet heel erg geaccepteerd. Terwijl het heel fijn kan zijn; naar het park of bos met een boek en wat drinken en je bent zo een middag verder! Toch merk ik dat sommige mensen dit niet doen. Als ze ergens graag heen willen (bijv. een middagje winkelen in een grote stad) en er is niemand die mee kan besluiten ze ''ok, dan ga ik niet''. Terwijl ik denk; waarom niet? Waar ben je bang voor? Waarom laat je anderen voor jou bepalen hoe je dag eruit ziet? Uiteindelijk zul je het gemiddeld toch een jaartje of 85 met jezelf vol moeten houden. Jij bent de enige met wie je 24 uur per dag, 7 dagen per week opgescheept zit. Dus je kunt maar beter zorgen dat je jezelf leuk gezelschap vindt, niet? :) Maar het zal natuurlijk niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Extroverte mensen, die energie krijgen van gezelschap zullen alleen zijn juist ongemakkelijk, stil en niet fijn vinden.
Introverte mensen vinden het juist fijn af en toe, even opladen. 

Hoe denk jij hierover? Vind je het fijn om alleen iets te doen of juist ongemakkelijk en vreemd? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten