7 december 2014

TAG: 25 Food vragen

Deze leuke tag over eten zag ik steeds vaker voorbij komen op blogs. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat de schrijfster van de leuke foodblog UitPaulinesKeuken hem had bedacht. Deze tag bevat 25 vragen die alles te maken hebben met eten. Ik houd van lekker eten dus het leek mij erg leuk om hem in te vullen. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

1. Wat is je favoriete ontbijt? 
Momenteel ontbijt ik eigenlijk vrijwel altijd met een kom Griekse yoghurt met cruesli. Maar echt favoriet zijn de ontbijtbuffetten van hotels! Zoveel keuze <3.

2. Hoe drink je je koffie?

Haha, niet? Ik lust het niet. 

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Op dit moment is mijn favoriet de BLT-bagel van Bagels & beans. Verder maak je me ook erg blij met een simpel hard broodje met heks'nkaas :).

4. Soep of salade?

Ik ben eigenlijk van beide geen grote fan. Toch ga ik voor salade omdat ik soep echt niet lekker vind.. Ik heb laatst nog een heerlijke couscous salade gehad bij La Place, met sla, pijnboompitjes en tomaat, yum!

5. Wat is je favoriete kookboek?
Om heel eerlijk te zijn kook ik niet vaak uit kookboeken. Recepten vind ik meestal online, bijvoorbeeld op kookblogs of op de site van Albert heijn. Die sla ik dan op binnen mijn favorieten (in een apart mapje) en als ik dan eens inspiratieloos ben dan kan ik daar makkelijk een recept opzoeken. 

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Jee, wat een lastige vraag! Hoewel ik niet echt een zoetekauw ben kan ik af en toe wel enorm genieten van een paar oreo's.. Maar ik denk dat ik uiteindelijk toch voor hartig ga, omdat veel van mijn snacks hartig zijn :).

7. Welke keuken (land) is je favoriet?
De Italiaanse, Mexicaanse en Griekse. Ook vind ik Aziatisch eten (sushi, nasi, kip siam, loempia's etc.) heel erg lekker en maak je me blij met heel veel soorten rijstgerechten! 

8. Wat is je favoriete foodfilm?
Ratatouille en Julie & Julia :).

9. Wat is je ultieme guilty pleasure?
Dat zijn toch de hele vette en machtige dingen als donuts, cheesecake.. Of chocoladetaart.. Hmm! Zo eens per half jaar hihi.. 

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Op kookgebied heb ik die eerlijk gezegd niet..

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Ja, wat denk je zelf? Uit eten gaan natuurlijk! :D Dat is toch heerlijk? Geen boodschappen, geen uren achter het fornuis, geen afwas.. Je hebt tijd voor degene met wie je uit eten gaat om weer eens bij te kletsen en keus uit veel verschillende, heerlijke gerechten/hapjes. Het enige nadeel is het prijskaartje hihi..


12. High end of Low profile?
Het is bij mij meestal redelijk low profile.. Het is niet dat ik heel erg op de prijs let met bijvoorbeeld boodschappen doen maar ik ga ook weer geen extreem dure dingen kopen. Ook met uit eten gaan blijft het bijna altijd onder de ca. €25,- pp..

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Lastig! Ik heb nog niet echt een.. Voor mijn gevoel moet ik nog een hoop leuke restaurantjes uitproberen. Om toch een keuze te maken kies ik nu op dit moment voor sushirestaurant Yume in Assen.. 

14. Boodschappen doe ik bij...
De Albert Heijn XL! Ik ben er echt blij mee dat ik zo'n grote en fijne winkel op loopafstand (10 minuutjes) van mijn huis heb. En soms haal ik bijvoorbeeld fruit ook wel op de markt, maar hier in Assen is een vrij kleine met veel van hetzelfde helaas. 

15. Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten is..
Wat een lastige vraag!! Ik heb zoveel lekkere dingen gegeten dat ik niet één ding kan noemen. Ik denk dat hét food-hoogtepunt nog gaat komen. 

16. Wat is je favoriete cocktail?
Ook op dit gebied valt er nog een hoop te ontdekken.. Ik vind in elk geval de Mojito lekker dus dat is een begin :-)

17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Na een kort Googlerondje heb ik maar besloten voor George te gaan ;). Dan is de keus niet heel moeilijk hihi.

18. Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?
Kruiden uiteraard en mijn schattige set sushistokjes voor als ik thuis sushi eet :). Ook ben ik erg trots op mijn blond servies. 

19. Mijn favoriete snack is..
Ik vind chips erg lekker! Het liefst cheese&onion, naturel ribbelchips o.i.d. Ook kan ik erg genieten van toastjes met allerlei verschillende smeerseltjes. 

20. Wat zit er op jouw pizza?
Vaak zitten de volgende dingen er sowieso op; champignons, zalm, courgette, knoflook, kaas, en soms nog een andere vissoort als tonijn. 

21. Wat lust je echt niet?
Witlof, rucola, drop/salmiak, ''kikkers en muizen'', spruitjes, zuurkool, en dingen als mosselen of vis die je nog half moet ontleden op je bord.. 

22. Mijn favoriete foodblog is...
Uit Pauline's keuken en Culy.

23. Het gekste dat ik ooit heb gegeten is...
Ik eet eigenlijk niet zo heel veel gekke dingen.. Het meest spannende zijn de inktvisringen hahaha... 

24. Wat staat er op je food-bucketlist?
Sushi eten in Japan, een keer pizza en pasta eten in Italië en uit eten in een sterrenrestaurant. 

25. Ik kan niet leven zonder...
Nutella ;)


Wat is jouw favoriete eten? 

2 opmerkingen:

  1. Ah Mexicaans eten is zó lekker <3 Ga in februari voor de 3e keer naar dit geweldige land! Leuke tag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje! Ja, Mexicaans is zeker lekker! En wat fijn dat je daar voor de 3e keer heen gaat, moet een erg mooi land zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen