22 maart 2015

TIP: One Single Planet (Partij voor de Dieren)

Af en toe kom ik van die dingen tegen waarvan ik denk ''dit móét ik echt delen!'' 
Dit kan gaan om een mooi liedje, een goede aanbieding ergens in een winkel, of een tv-programma dat me heeft geraakt. Of juist iets heel anders!

Via de blog van Iris kwam ik terecht bij een vijf-delige documentaire van de Partij voor de Dieren welke een wake-up call brengt. En wel over onze aarde. De documentaire is een verzameling van interviews met wetenschappers, stukjes uit andere documentaires en korte animaties. 

Al met al maakt het je aardig bewust van hoe slecht het er met onze aarde aan toe is. Ik ben normaal nooit zo van het milieubewuste maar ik vind dit wel een hele belangrijke kijktip voor iedere wereldburger. De documentaire bestaat uit verschillende delen, een inleiding en vier onderwerpen die elkaar aanvullen. Elk deel duurt ongeveer 20 minuten. Misschien een leuke opvulling van je vrije zondag? :)

Ik heb hem zelf ook bekeken en vooral het laatste deel raakte mij, omdat dieren levende wezens zijn die wel degelijk pijn en gevoel hebben.. En dan laten ze hier nog vrij milde beelden zien.

Dit zijn de links naar de verschillende delen:


Hoe denk jij over dit onderwerp?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten