11 juni 2015

Mijn reislijstje: een top 10 van landen die ik nog heel graag wil bezoeken!

Sinds mijn ouders mij in 2008 meenamen naar Thailand ben ik steeds meer van reizen gaan houden en is de nieuwsgierigheid toegenomen. Hoe ziet de rest van de wereld er uit? Wat is er nog meer buiten Nederland en buiten Europa? Natuurlijk kunnen wij ons al een zeer goede voorstelling maken door de komst van bijvoorbeeld google, films en de vele reisblogs van anderen maar je weet pas écht hoe een land is als je er zelf geweest bent. 

Ik heb in mijn hoofd al een soort lijstje gemaakt met landen die ik heel graag wil bezoeken en vandaag deel ik met jullie mijn top 10 :)!

                                   "Wanderlust: A very strong and irresistable impulse or desire to travel the world."

1. Marokko: Dit land staat niet geheel toevallig op een. Marokko lijkt me een prachtig land, met een hele mooie cultuur en erg lekker eten. Altijd zie ik prachtige vakantiefoto's van anderen verschijnen en ik zou dit zo graag eens met eigen ogen willen zien. Marokko lijkt me heel erg fotogeniek dus ik denk dat ik met heel veel foto's en mooie herinneringen thuis zal komen :D. 

2. Griekenland: Oh wat hou ik toch van dit land zeg! Ik ben er als kind erg vaak geweest (een keer of 5?) en we gingen altijd naar het mooie eiland Kos. Mijn ouders kenden hier Griekse mensen met een eigen taverna (restaurant) en vonden het eiland fijn. Nu ik ouder ben zou ik graag meer van het land willen ontdekken. Op dit moment staan Kreta, Santorini, Mykonos en Athene op het lijstje maar er zijn vast nog veel meer prachtige eilanden die ik nu vergeet te noemen. Heeft iemand nog tips voor dit mooie land? 

3. Ibiza: Ik heb eigenlijk (nog) vrij weinig met Spanje. Ik vind het een mooi land, maar het staat niet bovenaan mijn lijst. Ibiza daarentegen wél! Door velen wordt het eiland omschreven als een plek met een speciale 'vibe'. Op sommige stukjes heel spiritueel en hippie achtig, anderzijds ook juist enorm hip en een plek die wordt bezocht door veel bn-ers. Die combinatie maakt dat het mij een heel fijn eiland lijkt! :)
En natuurlijk ziet de natuur er ook zeer mooi uit en de huisjes in Ibiza-stad erg schattig. 

4. Vietnam: Landen in Azië konden in mijn lijstje ook zeker niet ontbreken. Ik ben in 2008 met mijn ouders twee weken naar Thailand geweest en sindsdien ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar dit mooie continent. Toen ik via facebook op foto's van Vietnam van kennissen stuitte was ik verkocht. Wat is dit een mooi land zeg! Ik denk dat de mensen die van cultuur houden hier helemaal aan hun trekken zullen komen. Ook de natuur is hier prachtig.

5. Japan: Land van de toekomst en hippe gadgets en wereldstad Tokio. Maar voor mij is het ook het land van de Geisha's <3. Sinds ik ''Memoires of a Geisha'' heb gelezen als boek en de film heb gezien ben ik om. Wat is dit een prachtig en bijzonder land zeg! Natuurlijk is de sushi die hier vers uit de zee komt een mooie bijkomstigheid :D. Het lijkt mij geweldig om op een dag zelf naar Japan te gaan om te zien wat het mij zoal te bieden heeft. Want dat het een prachtig land is (zowel cultureel als qua natuur maar ook voor de echte stadsmeisjes) staat vast. 


Thailand 2008

6. Mexico: Als ik dan toch voor een land in Zuid-Amerika wil zien trekt Mexico me het meest. Het lijkt me een fijn land met een relaxte sfeer, mooie natuur en erg lekker eten :D. Ook lijken de overblijfselen van de Maya cultuur me erg interessant. En het straatbeeld schijnt heel kleurrijk te zijn :). Op twee staat Peru, maar daar zou ik stiekem voornamelijk heen gaan voor de Alpaca's hihi. 

7. Zuid-Afrika: Toen mijn moeder mijn leeftijd had heeft ze hier een jaar gewoond bij familie. Sindsdien is ze om, en helemaal verkocht aan Zuid-Afrika. Mij trok het niet echt, tot ik dit filmpje zag van Sanny (zoekt geluk) was ik ook om. Wat is het daar mooi zeg!

8. Myanmar: Myanmar is een prachtig land waar nog relatief weinig toeristen zijn geweest. Dit land trekt mij omdat het mij erg mooi lijkt (ik val in dezelfde clichés he? Haha) en een fijne, relaxte manier om zo meer van Azië te ontdekken. 

9. Jordanië: Ooit heb ik dit land gezien bij Wie is de Mol?; prachtig! Vorig jaar vertelde een reisgenootje mij dat haar reis naar Jordanië één van de mooiste was die ze ooit had gemaakt dus ik ben érg benieuwd naar dit land!

10. Italië: Natuurlijk kan Europa ook niet ontbreken! Ik ben nog nooit in Italië geweest en het lijkt me een prachtig land, met heerlijk eten en een perfecte combinatie van genieten, shoppen en cultuur :). Wie brengt me naar Venetië? ;-)Naar welke landen zou jij nog graag willen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten