12 augustus 2015

Mijn tattoo

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik hem tegen. Dit bewuste plaatje op pinterest dat ervoor zorgde dat ik twee dingen 3000% zeker wilde hebben: een hamsa tattoo op mijn rug en rood haar (op het originele plaatje had het meisje rood haar). Nu was dat laatste vrij gemakkelijk te regelen; pakje verf erin en klaar was Roos. Maar een tattoo? Nee dat doe je niet zomaar. Tot 2 weken geleden. Lees mee met mijn verhaal!
Het idee

Zoals gezegd liep ik al zo'n 3 jaar rond met het idee. Maar nooit met de intentie ook daadwerkelijk een tattooshop binnen te lopen. Tot januari dit jaar. Ik besloot te zoeken op instagram, op pinterest, op facebook, op google, waar ik maar tattoo's kon vinden daar was ik. Ik bekeek goed wat ik mooi vond, en vooral wat ik absoluut niet wou. Dit is naar mijn mening minstens zo belangrijk :).

Ik maakte een mapje aan op mijn computer met voorbeelden en ideeën en bekeek deze regelmatig. Tot ik eindelijk twee voorbeelden vond welke ik prachtig vond. Ik wist het zeker: combineer deze en je hebt mijn droomtattoo. Goed, ik had mijn idee, ik wist de plek, ik wist de grootte; op naar de tattooshop.

De betekenis


Omdat hier vast vragen over komen, in het Engels de betekenis van deze site.


''Rich with spiritual meaning a Hamsa Tattoo is a great tattoo to have on your skin as you journey through life. The ‘Hand of God’ that the Hamsa shape symbolizes has been around in the Middle East since the ancient times. Today it has become a powerful and intricate tattoo design idea. Many Hamsa tattoos come with a beautiful eye set at the center of the design, and this eye stands for inner vision and understanding. Hamsa tattoos are meant to protect and guide you as you go along life’s way.''

Prachtige betekenis niet? <3

De afspraak en het tatoeëren zelf


Op woensdag 1 juli wandelde ik naar binnen. Super nerveus, en ik voelde me ineens weer een klein meisje van 5 haha. Ik gaf mijn ideeën af, vertelde wat ik wou en maakte een afspraak voor woensdag 29 juli. Na zo'n 4 weken wachten was het dan eenmaal zover. Ik had mijn neefje meegebracht voor steun en support en samen wandelden we ruim op tijd binnen.

Mijn ontwerp was inmiddels klaar, echter was hij niet helemaal symmetrisch. En ik ken mezelf; ik ga me daar op lange termijn aan storen. Dan maar een zeur, hij komt wel voor altijd op mijn lichaam te staan dus dan wil ik een perfecte tattoo :). Eenmaal aangepast was het dan zover. Ik mocht komen zitten en de tattoonaald werd netjes gereed gemaakt. Mijn rug werd ontdaan van kleine haartjes en het ontwerp werd opgeplakt. Tijdens het zetten en een paar uur erna, net thuis.


''Ben je er klaar voor? Ontspan, hier komt 'ie!'' En daar ging de naald.. Tja, wat kan ik zeggen? Het viel mij eerlijk gezegd mee. Het voelt soms als wat gekriebel, soms echt als een scherpe naald, en soms doet het even héél erg veel pijn. Dan zit hij op een zenuw. Maar, tegen mij is ook gezegd: als je het heel erg graag wilt moet je je niet tegen laten houden door de pijn. En daar ben ik het volledig mee eens, het heeft hooguit 40 minuutjes geduurd? Dus dat is best te doen.

Het vervolg...

Eenmaal klaar zijn wij bepanthen zalf gaan halen (ik had de crème variant gekocht, oeps) en ben ik naar huis gebracht door mijn vader. Het folie ging er af, zodat de tattoo even goed aan de lucht kon drogen/genezen. Als ik besloot kleding erover te dragen, of ga slapen moet ik er huishoudfolie over doen. Dit gold voor de eerste 3 dagen. Ook moest 'ie ongeveer 10 dagen goed worden ingesmeerd met bepanthen, zodat de genezing nog beter en sneller gaat, het is immers een (schaaf/snee)wond en je lijf heeft de tijd nodig om te wennen aan de vreemde inkt en om dat alles goed te laten genezen. 

De eerste ochtend gaf hij nog wel wat inkt af, ik schrok me kapot! Gelukkig is dat volkomen normaal en hoort het er bij.  

Goed smeren met bepanthen! Rechts is 'ie een week oud.

Vandaag, woensdag 12 augustus, zijn we precies 2 weken verder. Volgens het boekje zou mijn hamsa hand met 10 dagen genezen moeten zijn, wat ook wel klopte! Ik ben nu ook gestopt met bepanthen smeren, en hij is perfect genezen. Ik ben zo blij met dit besluit om een tattoo te nemen. Hij past echt perfect bij mij en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. 


Toen de tatoeëerder klaar was zei hij; ''welkom bij de club, ik verzeker je dat je nu verslaafd bent en meer wilt''. Ik houd het voorlopig bij een, maar ik sluit zeker niet uit dat er meer zullen volgen. De eerste voorbeelden staan alweer klaar op mijn pinterest hihi. 

3 opmerkingen:

 1. Ik ben zelf niet zo'n tattoeage fan (ik was vroegâh meer van de piercings) maar ik vind deze erg mooi gedaan en hij staat je fantastisch! Ik kan mij voorstellen dat je er blij mee bent, je Hamsa hand is heel origineel, Roos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, lief van je! :) Ik ben er echt heel erg blij mee!

   Verwijderen
 2. Tegenwoordig is tatoeage een trend. Mensen doen verschillende soorten tatoeages in hun lichaam. Ze schrijven hun naam of iemands naam of tekenen iets met een tattoo-machine. kopen tattooset goedkoop vanaf hier

  BeantwoordenVerwijderen