15 november 2015

TAG: Been there, done that

Ik kwam deze leuke tag tegen op meerdere blogs en besloot hem over te nemen! Lees verder voor mijn antwoorden :)


Frankrijk 2011


Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
  • Duitsland 
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Griekenland (Kos, Kreta, Nisyros en Spinalonga)
  • Thailand
  • Turkije
Echt niet veel als ik het zo onder elkaar zie! Al moet ik wel zeggen, Frankrijk en Griekenland heb ik wel heel vaak bezocht, vooral als kind ging ik hier vaak heen met mijn ouders. Maar ik ben druk bezig met sparen, zodat ik snel nog meer landen toe mag voegen aan mijn lijstje!

Thailand 2008

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Lastig! Als ik dan een keuze moet maken: Marokko. Dit lijkt me een heel mooi land om te zien! Erg indrukwekkend, je zit in een compleet andere wereld na 4 uurtjes vliegen. Maar landen als Japan, Cuba, Myanmar, Vietnam en Indonesië staan nog hoog op mijn lijstje.


Kos, 1993. Samen met mijn tante en paps aan het winkelen :)

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik ga voor een combinatie! Ik vind het fijn om uit te rusten en lekker met een boek of tijdschrift aan het zwembad te liggen maar wil dan toch ook wel graag wat zien van een land. Hoewel een weekendje naar een leuke stad om te shoppen ook zeker niet vervelend is :).


Frankrijk 2011

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Bangkok en Kreta. Die zijn beide enorm groot en je kunt er heel veel doen en zien. Ik weet ook zeker dat ik nog heel veel mooie dingen kan ontdekken als ik er nog eens heen zal gaan. Bijvoorbeeld Bangkok verkennen per fiets.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien:
Tijdens de jeepsafari in Turkije, 2014

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nee, helaas nog nooit! :(


Thailand 2008

Met wie ga je meestal op reis?
De afgelopen keren ben ik met een groepsreis gegaan, dit is mij erg goed bevallen! Maar ook met familie of een vriendin vind ik erg leuk. Als ik weer een vriend krijg zal ik vast ook wel met hem op reis gaan :).


Kos 2013

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Gandhi, Emma Bunton, Katy Perry... Even een kleine greep uit inspirerende mensen, elk op hun eigen manier. 


Kreta, 2015

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Sowieso goed gezelschap, mijn telefoon en een heleboel boeken! Maar ik blijf liever een beetje in de bewoonde wereld eigenlijk.


Frankrijk 2008

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ja, zeker! Ik ben in 2012 een weekje naar Callantsoog geweest en toen ik heel jong was met mijn ouders naar Ameland. Maar ik wil nog meer zien, vooral van de grote steden en de waddeneilanden :). 


Kreta 2015

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Lastig! Ik denk dat ik uiteindelijk toch voor het attractiepark ga. Bij voorkeur de Efteling. Al vind ik beide erg leuk :).


Thailand 2008

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Een zonvakantie, no doubt. Hoewel een weekje naar Zweden of Finland me rond de feestdagen ook wel erg gezellig lijkt..


 Turkije 2014


Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
De jeepsafari in Turkije en mijn vakantie in Thailand. En natuurlijk urenlang met mijn barbies aan het zwembad spelen in Griekenland als kind! Maar ook de vakanties in Zuid-Frankrijk. Elke vakantie heeft zijn mooie herinneringen :).


Frankrijk 2007

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Urenlang in de auto zitten onderweg naar Zuid-Frankrijk. Ik heb heel snel last van wagenziekte, dus waar andere kinderen hele films keken of boeken lazen moest ik het doen met vele dutjes en muziek haha. En dan maar hopen dat je niet teveel scherpe bochten hoefde te maken in de bergen... Ik had gelukkig wel de hele achterbank voor mezelf!


Thailand 2008

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Dit jaar (2015) niet meer. In 2016 nog geen flauw idee! Ik zou heel graag willen maar het is nog even de vraag of mijn portemonnee het toelaat.


Kos 1993. Net 3 geworden en al mijn eerste boodschappen gedaan hihi :). En de vrouw bleef maar stug Grieks praten :').

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Afrika trekt mij niet zo (Zuid-Afrika, Egypte en Marokko uitgezonderd), en het Midden-Oosten ook niet. Maar dat laatste is vooral met de vele oorlogen en de onrust op het moment. Ik zou bijvoorbeeld nog wel graag naar Jordanië en Israël willen. En in hele toeristische plaatsen/resorts zul je mij ook niet gauw zien. Ik hoef op vakantie geen ''Friet van Piet'' te eten bijvoorbeeld. Het is fijn als je hier en daar je koelkastmagneten kunt kopen, maar laten we niet overdrijven ;).

2 opmerkingen: