29 december 2015

Mijn doelen voor 2016

Doelen, goede voornemens, goals, iedereen geeft het beestje weer een andere naam. Toch is een nieuw jaar een fijn moment om 'opnieuw' te beginnen, slechte gewoontes aan te pakken en nieuwe, betere gewoontes aan te leren. En net als iedereen doe ook ik daar graag aan mee :). Lees verder voor mijn lijstje!


Meer gaan bloggen.

Ik heb niet de intentie om met mijn blog duizenden bezoekers aan te trekken, en zal daarom ook niet dagelijks of op vaste momenten artikelen plaatsen. Wel merk ik dat de afgelopen maanden de motivatie een beetje ontbrak en ik hoop dat terug te krijgen door met mezelf af te spreken 2 รก 3 keer in de week iets online te zetten. Op welke dagen dit zal zijn is waarschijnlijk elke week verschillend, maar net afhankelijk van de tijd en zin die ik heb!

Meer boeken lezen.

Er ligt nog een stapeltje van 3 boeken waar ik allemaal tegelijk in bezig ben. Ook in mijn boekenkast staan nog een aantal boeken te wachten tot ik ze ein-de-lijk eens zal lezen en op bol.com is mijn verlanglijstje ook erg groot. Begrijp me niet verkeerd, als ik eenmaal in een boek zit kan ik me er uren mee vermaken maar ik heb er de afgelopen tijd niet veel concentratie voor gehad. Ik hoop in 2016 een manier te vinden om vaker, geconcentreerd te kunnen lezen, omdat ik weet hoe fijn het is :).

Sparen.

De afgelopen 2,5 jaar heb ik kleingeld gespaard in een spaarvarkentje van keramiek. Toen hij voor 3/4 vol zat besloot ik hem kapot te slaan en heb er een mooi bedrag uitgehaald en op mijn spaarrekening gezet :). Inmiddels staat zijn opvolger klaar en zitten hier alweer de eerste euro's in. Ik wil dus door blijven sparen, zowel in mijn spaarvarken als op mijn spaarrekening. Er zijn nog genoeg mooie dingen die ik wil kopen en mooie reizen die ik wil maken en dat kost nou eenmaal geld! 

Een vaardigheid verbeteren.

Ik wil graag mijn Engels nog beter onder de knie hebben, als ik dit voldoende vind zou ik kunnen gaan kijken naar een 2e vreemde taal. Ik heb op school altijd wel Frans en Duits gehad maar daar is niet heel veel van blijven hangen haha. Ik zou het ook erg leuk vinden om een cursus te volgen om mijn schrijven te verbeteren of juist creatiever te worden. 

Meer koken en bakken.

Ik woon nu al een tijdje op mezelf, maar merk dat ik terugval op een aantal recepten die ik redelijk goed beheers en niet veel nieuws probeer. Ik vind het makkelijk, lekker, het is betaalbaar. Why change a winning team? :). Toch lijkt het me ook leuk om meer recepten uit te proberen, zowel qua koken als qua bakken. Ik heb meer variatie, breid mijn kennis uit en kan er beter in worden. 

Gezonder leven.

Ik heb een tijd lang (zo'n 1,5 jaar) geprobeerd om 2 keer in de week te fitnessen, maar ik merk dat dit toch niet aan mij besteed is. Ik was dan even heel gemotiveerd, ging een paar weken heel goed, maar uiteindelijk verdween de motivatie ook weer. Ik vind het gewoon totaal niet leuk en moet me er iedere keer heen slepen. Ik heb besloten dat ik beter gewoon voldoende kan wandelen en fietsen, dat is gratis en werkt ook prima :).

Ook op de lijst; geen energydrink meer. Nooit meer. Ik drink het heel soms nog wel maar ik wil er voorgoed vanaf. Het is troep voor 14 jarige pubers en niet voor mij haha. En ik zou het ook fijn vinden als er wat kilo's vanaf gaan. Dus ik ga me daar ook op focussen in het komende jaar, onder andere door beter te letten op mijn tussendoortjes. Vaker fruit, minder koekjes. 

Een leuke baan vinden.

Ik zit nu al ruim een jaar zonder werk en hoewel ik mijn ei goed kwijt kan in bloggen en andere creatieve dingen, het uitslapen stiekem heerlijk vind, ben ik het toch wel wat zat. Ik wil gewoon een leuke uitdaging en meer geld zou ook welkom zijn. Ik hoop echt dat dit in 2016 gaat gebeuren.


Ik denk dat dit toch wel de belangrijkste punten zijn! Ik ga hier in elk geval hard mee aan de slag :). Wat zijn jouw goede voornemens?

3 opmerkingen:

 1. Goede doelen heb je voor dit jaar Rosanne! Meer boeken lezen, jaaa heerlijk! Ik heb het in 2015 ook weer opgepakt en het is zo lekker om te doen vind ik. Ook ik heb last van een mega concentratie probleem. Sinds een paar maanden mediteer ik 2x per dag 20 minuten. Sindsdien kan ik me veeeeel beter concentreren en dus meer boeken lezen. Yaaay! Misschien ook iets voor jou? Ik volg een cursus via zen.nl maar dat is vrij duur. Daarnaast gebruik ik een app: Insight timer om daar mijn meditatie sessies bij te houden. Qua motivatie voor boeken lezen, gebruik ik de app Goodreads. Ik vind het super leuk om daar mijn gelezen boeken en vooruitgang bij te houden. Gebruik jij die app ook al? Ik heb indd ook eindeloze to read lijstjes op goodreads (goodreads.com/mies05 is mijn account) en bol.com

  Het sparen wil ik ook weer echt gaan oppakken. Heb jij nog tips? Het is best moeilijk vind ik om te sparen, vooral met een wajong uitkering. We gaan er dit jaar voor.

  Succes met het zoeken van een (vrijwilligers)baan, een leuke cursus doen. Weet je al wat? (hmm ik ben nu alweer aan het bedenken wat ik wil gaan doen als de meditatiecursus is afgelopen) en het vinden van nieuwe bak en kookrecepten. Het is altijd handig om een standaard repertoire te hebben.

  Wat betreft gezonder leven, ben ik het ook met je eens dat wandelen en fietsen net zo goed is! En inderdaad gratis en in de buitenlucht. Om mezelf te motiveren om meer stappen te zetten heb ik een jawbone up. Ideaal! (Je merkt het al.. ik vind het heerlijk om alles bij te houden voor mezelf) Ik wil binnenkort ook weer beginnen met yoga, gewoon thuis en via youtube.

  Haha, nou heel verhaal.. maar ik vond je doelen voor het nieuwe jaar zo leuk en wou mijn ervaringen even met je delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, misschien dat meditatie wel wat kan zijn, ik zal de app die je noemt eens opzoeken :). Goodreads ziet er ook leuk uit! Kun je dat ook gebruiken als je geen e-reader hebt? (omdat 'ie de pagina's telt van het boek dat je op dit moment leest)

   Pfoe.. Spaartips.. Ik heb een tijd lang alle kleingeld wat ik 'over' had in mijn portemonnee in een spaarvarken gedaan en deze na 2 jaar geopend, dat leverde toch een mooi bedrag op :). Uiteindelijk heb ik dit via de bank op mijn spaarrekening gestort. Qua cursus zit ik te denken aan deze: https://www.loi.nl/p-48270-blogs-en-columns-schrijven-verkort# maar ik zou het ook leuk vinden om iets met keramiek te gaan doen bij bijv. het ICO in Assen. Ik heb dit als kind gedaan 2 jaar lang en kon er erg goed mijn creativiteit in kwijt.

   Hoe bevalt je jawbone up trouwens? Motiveert 'ie bij het zetten van meer stappen? Wandelen is idd heerlijk, mijn ouders hebben het jarenlang elke avond na het eten gedaan. Gewoon even een rondje van 30 minuten. Succes met jouw doelen! :)

   Verwijderen
  2. Ja je kunt goodreads ook gebruiken zonder e-reader. Die heb ik namelijk ook niet! Je vult zelf gewoon in op welke pagina je bent! Heb je al een account? (Dan kan ik je toevoegen :D)

   Hmmm ik heb nooit contant geld in huis dus dat wordt wel lastig.. Ik ga er eens over nadenken hoe ik het best kan sparen. Op de boodschappen kunnen we ook wel heel wat besparen want daar geven we echt teveel aan uit.. daar ook maar wat tips over gaan lezen.

   Ik heb net de link bekeken, lijkt me ook een erg leuke cursus of iets creatiefs inderdaad. Heeft me weer aan het denken gezet hihi.

   Jaa super goed! Ik heb hem gehad als cadeau voor m'n verjaardag en ik heb er elke dag zoveel plezier van. Hij motiveert mij echt wel om meer stappen te zetten. Ik wandel sowieso meer sinds ik hem heb en ik ben nu bezig met stappendoel langzaam omhoog te krijgen. Het uiteindelijke doel is toch wel 10.000 stappen per dag (ik zit nu rond de 5000 per dag)

   Succes met je doelen! Liefs

   Verwijderen