8 mei 2016

De boeken op mijn wishlist.

Sinds ik de app Goodreads heb ontdekt ben ik weer helemaal fan van boeken. Natuurlijk, ik was dit altijd al, maar ik was het een beetje kwijtgeraakt. Ik zag door de bomen het bos niet meer en mijn concentratie was ver te zoeken. Op Goodreads maakte ik drie verschillende lijsten aan; to-read, currently reading en read (als in; al gelezen). Ik kreeg het overzicht weer een beetje terug en deel vandaag een aantal boeken van mijn to-read lijstje met jullie!

.:


1. Elizabeth Gilbert - Big Magic 

Dit boek kwam ik tegen in de uitverkoop van de V&D, dus met bijna €10,- korting! Erg fijn, want ik lees er goede dingen over en het boek zelf lijkt me erg inspirerend. Ik hoop dat dit boek mijn creatieve kant weer naar boven haalt!

2. Willem Glaudemans


 • Boek van het licht en de liefde
 • Boek van de universele wetten
 • Boek van de levensmissie
 • Boek van vergeving
 • Boek van het eeuwige leven
 • Reis van de ziel
Zoals je ziet heb ik van deze schrijver een hoop boeken op mijn lijstje staan! Ik heb het boek van de levensmissie al in huis, maar moet er nog in beginnen. Ik weet niet meer hoe ik hem heb ontdekt, maar volgens mij stond hij bij ''anderen bekeken ook...'' op bol.com. En nieuwsgierig als ik ben kijk ik daar altijd wel even!

De boeken zijn vrij spiritueel, maar ik vind dit altijd wel heel erg interessant, een stukje verdieping naast de romans en chicklits ;). Ze gaan onder andere over de wet van aantrekkingskracht, liefde, jouw levensmissie hier op aarde en hoe deze te ontdekking, etc. Misschien dat ik er nog iets over schrijf als ik ze uit heb!

3. Barbara Demick - Hand in hand in het donker

Barbara Demick laat in Hand in hand in het donker zien hoe het is om te leven in een dictatuur. Dit lijkt me even bizar als erg interessant om te lezen. Noord-Korea staat er natuurlijk om bekend zeer gesloten te zijn en er bizarre regels op na te houden. Van het leven binnenin dit land krijgt een buitenlander alleen het strak geregisseerde, perfecte plaatje te zien. Helaas is dit niet de werkelijkheid en juist die werkelijkheid wil ik graag eens zien. 

4. Dick Swaab - Wij zijn ons brein

In dit boek vertelt meneer Swaab ons vanalles over ons brein, en de werking daarvan. Het is ook opgedeeld in de verschillende levensfases, van baby tot oudere. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie en hoe alles werkt bij mensen, dus ben benieuwd wat ik van dit boek vind!

5. Erik Rozing - De psychiater en het meisje

Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven. 

Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

6. Dani Atkins - Versplinterd

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

7. Sophie Kinsella - Niet te filmen

Romans zijn altijd leuk en ik vind Sophie Kinsella een goede schrijfster. Ik ken haar alleen van de shopaholic serie dus ben erg benieuwd naar dit boek. Lijkt me heerlijk om dit boek straks in de zon op mijn balkon te lezen :).

Het boek gaat in het kort over een vrouw met een angststoornis die niet meer naar buiten durft. Van haar behandelaar krijgt ze dan de opdracht haar leven op film vast te leggen om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen. Dat belooft wat!

8. Myrthe van der Meer - Paaz & Up

Over deze boeken heb ik al veel gehoord en dat waren vooral positieve geluiden! Maar zoals gewoonlijk loop ik een aantal maanden achter de hypes aan en ontdek ik deze boeken nu pas. Of nou ja, ontdek. Ik wil ze nu wel gaan lezen en heb Paaz (deel 1) al vast in huis gehaald.

Ik ben altijd al wel geïnteresseerd geweest in psychologie, en hoe de menselijke geest werkt. En ook verhalen/documentaires over klinieken vind ik altijd erg boeiend. Ben hier dus heel erg benieuwd naar. Ook hoe het vertelt is, of het me een beetje pakt.

9. Jojo Moyes

 • Voor jou
 • Een leven na jou
 • Vier plus één
 • Portret van een vrouw
 • De laatste liefdesbrief
Over Jojo Moyes hoor ik de laatste tijd heel veel lovende woorden! Ik had ''de laatste liefdesbrief'' al in huis, maar ben er nooit verder in gekomen dan pagina 3. Ik ga het boek nu toch echt een tweede kans geven, omdat hij net zoals de andere boeken uit dit rijtje prachtig geschreven schijnt te zijn.

10. Paulien Cornelisse - De verwarde cavia

Na het eerste boek (''Taal is zeg maar echt mijn ding'') te hebben gelezen ben ik fan van Paulien's schrijfstijl. Kort samengevat: Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega's heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten